Monday, November 1, 2010

BFW-day 6

                                                                   Tijana i Mila Popović

                                                                         Mimimaso

                                                                    Odd concept space

                                                                        Iva Stefanović

                                                                             JSP
                                  All the photos were taken from www.belgradefashionweek.com
This was the last night of 28.Amstel Fashion Week. Marina, Leyla Anja and I were so tired but it was worth it! We saw some great shows, and i cant wait new one in April! Remember that brand Mimimaso , they have bright future!
Šesto veče 28.Amstel Fashion Week-a održano je u New space prostoru TC „Ušće“ . Poslednje večeri svoje kreacije su predstavili Tijana i Mila Popović, Mimimaso, Odd Concept Space,  Iva Stefanović i JSP.
Tijana i Mila Popović su zajedno osnovale  „Re8“  grupu za eko dizajn gde se pored funkcionalnosti i estetike nameće i ekologija kao jedan od uslova za dobar dizajn i kvalitet. Postoje dve linije a to su Haute couture „Tijana i Mila Popović“ i RTW linija koja nosi naziv „ Trash for cash“. Autorski tim „Mimimaso“ čine  Miloš Milivojević i Marko Sovilj. Njihova želja je da postanju pravi modni brend, i ukoliko ovako nastave uspeh im je svakako zagarantovan! Muške kolekcije jesu retkost kod nas, ali sa ovakvim  mladim i kreativnim ljudima više neće biti tako! Jako kvalitetni materijali, odličan dizajn i krojevi izmamili su najveći aplauz, publika je bila više nego oduševljena. Nama ženama samo ostaje da se nadamo ponekom modelu iz njihove kolekcije, jer je sve bilo savršeno!Želim više modela u svom ormaru!!!!Trenerke, kaputi, pantalone i naravnooo cape!!! Odd concept space je mesto koje je osmišljeno kako bi privuklo talentovane i kreativne ljude iz sveta mode i umetnosti.  Te je njihova revija upravo to i pokazala.  Oni koji čine ODD su: moda: Andreja Bistričić, Gordana Manojlović, Danka Karović, Damir Doma, Dejana Ivanišević, Ivana Pilja, Jasmina Sanader, Jovana Marković, Kristina Gorina, Ogi Antunac, Sanda Simona, Christian Westphal, CSF; slikarstvo/ilustracija/dizajn: Vanja Seferović, Jelena Grujičić, Mirjana Radovanović; fotografi: Marija Radosavljević, Nemanja Đorđević, Nemanja Maraš.
Iva Stefanović i sestre Proković su imale tu čast da zatvore ovaj Fashion week. Ivina revija nosi naziv „ Glitter and blue“ u kojoj je prikazala modele namenjene ženama koje čvrsto stoje na zemlji, koje su savremene i znaju šta žele.  Revija je bila  ženstvena i seksi, dosta crne boje, žute i zelene na kraju, u kombinaciji sa dubokim krznenim čizmama i šeširima. Odlično! Sestre Proković su svoju kolekciju nazvale „ Red head“  a deo ove ove kolekcije je bio prikazan u Srpskom kulturnom centru u Parizu u okviru manifestacije Dani stranih kultura. JSP su nam skrenule pažnju na kapute, unikatne modele sa dosta ručnog rada. I ovoga puta su očarale svoju publiku koja verno prati njihov rad!
Nakon šest dana, 18 revija i preko 40 dizajnera koji su predstavili svoje kolekcije ostaje mi samo da kažem, da mi itekako imamo šta da pokažemo, čime da se pohvalimo i koga da podržimo! Bilo je revija i kolekcija koje su mogle da se uporede sa onim koje gledamo u svetu. Dizajneri su pokazalii svoj talenat, a Belgrade Fashion Week, kako se organizuju i održavaju nedelje mode, dokazali su da su najbolji! Jedva čekam april! 
 Marina, Leyla, Anja i ja smo bile neumorne i sve to izdržale i nravnoooo uživaleee!!!